Gå til indhold
Regeringen indgår bred aftale om vinterhjælp for at afbøde de stigende energiregninger

Regeringen indgår bred aftale om vinterhjælp for at afbøde de stigende energiregninger

For at skabe tryghed om størrelsen på energiregningen har regeringen sammen med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne indgået en bred aftale om en midlertidig og frivillig indefrysningsordning for en del af husholdningernes og virksomhedernes udgifter til el, gas og fjernvarme. Samtidig nedsættes elafgiften midlertidigt fra 1. januar 2023 til 30. juni 2023 til EU's minimumsafgift på 0,8 øre ex. moms.


Detaljer

For de fleste momsregistrerede virksomheder får lempelsen dog ingen betydning, da de i forvejen kan få godtgjort hele elafgiften med undtagelse af EU’s minimumsafgift på 0,4 øre pr. kWh. (for virksomheder)

Lempelsen får betydning for virksomheder uden fuldt fradrag for moms, liberale erhverv og private husholdninger.

Den nedsatte elafgift vil dog ikke have den store betydning for dig med refusionsaftale med LIBLE. Det skyldes at både din egen elpris og refusionssatsen nedsættes med det samme beløb. Derfor vil din udgift til opladning være den samme efter 1. januar som før.

Dog vil der ikke i perioden 1. januar 2023 og til 30. juni 2023 ikke være mulighed for udbetaling af refusion, da denne ordning midlertidig er sat på pause i forbindelse med vedtagelsen af "vinterhjælp" pakken.

Vi sætter derfor dit refusionsabonnement på pause i denne periode og genstarter det pr. 1. juli 2023, så du igen er klar til at modtage refusion herefter - uden at du skal foretage dig noget til den tid.

 

Betydning for dig med egen ejet ladeboks

Nuværende abonnement: 69 kr/mdr.
Abonnement (1/1-2023 - 30/6-2023): 0 kr/mdr


Betydning for dig med LIBLE ladeboks inkl. refusion:

Nuværende abonnement: 229 eller 249 kr/mdr.
Abonnement (1/1-2023 - 30/6-2023): 199 kr/mdr.

 

Hvad skal jeg gøre hvis jeg har et LIBLE Abonnement?
Du skal ikke foretage dig noget - dette ændres helt automatisk.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Send et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.