Gå til indhold
Elbil parkering - hvilke regler er der?

Elbil parkering - hvilke regler er der?

Elbil parkering - hvilke regler er der?

Er du i tvivl om reglerne for elbil parkering? Hvis du har en elbil, er det vigtigt, at du husker at tjekke op på parkeringsreglerne for elbiler i din pågældende kommune. Der er nemlig ikke noget mere irriterende end at få en parkeringsbøde. 


Det kan dog være besværligt at sætte sig ind i parkeringsreglerne for elbiler, da de varierer alt efter hvilken kommune, man befinder sig i. Ligeledes har der også været gratis parkering for mange elbiler i flere områder, hvilket har ledt mange til fejlagtigt at tro, at der generelt er gratis parkering for elbiler. Der er derfor ikke noget at sige til, at det kan være svært at finde rundt i elbil parkeringsregler


Hos LIBLE har vi dog forsøgt at mindske forvirringen ved at lave en oversigt over de forskellige parkeringsregler for elbiler.


Hvad skal jeg kigge efter ved elbil parkering?

I takt med at der er sket en stigning i salget af elbiler og plugin-hybrid, er der også kommet flere parkeringspladser med ladebokse. Parkeringspladser specifikt beregnet til elbiler er blevet skiltet eller på anden vis mærket med et el-ikon som set på billedet ovenfor. 


Andre biler som eksempelvis benzin- eller dieselbiler må ikke holde på parkeringspladser, som er markeret med el-ikonet. 


Regler for offentlig parkering af elbil og plugin-hybrid

Ligesom alle andre biler skal elbiler først og fremmest overholde de gældende lokale parkeringsregler. Dette indebærer blandt andet overholdelse af tidsbegrænsninger, betale i de gældende betalingszoner, huske at stille p-skiven mv. Så medmindre der er skiltet andet, så gælder de samme parkeringsregler for elbiler som for alle andre biler. Send et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.